Christopher Vincent Metzen

Christopher Vincent Metzen (născut la 22 noiembrie 1973 în Statele Unite ale Americii) este un designer american de jocuri, artist, actor de voce și autor, cel mai bine cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative la dezvoltarea universurilor și scenariilor fictive pentru trei dintre cele mai mari și premiate francize media ale Blizzard Entertainment: Warcraft, Diablo, și StarCraft.

Christopher Vincent Metzen a adus o contribuție inestimabilă la industria jocurilor video prin talentul său, lucrând inițial ca animator și artist pentru Blizzard Entertainment, cu prima sa implicare în dezvoltarea jocului video Justice League Task Force.

De-a lungul carierei sale la Blizzard Entertainment, Christopher Vincent Metzen a ocupat poziția de vicepreședinte senior al dezvoltării de povești și francize, jucând un rol pivot în orientarea direcției creative pentru proiectele companiei. A oferit, de asemenea, vocea pentru o varietate de personaje memorabile în jocurile Blizzard, contribuind în același timp la designul artistic al acestora.

În afara Blizzard, Christopher Vincent Metzen și-a extins talentul în scrierea de romane grafice, explorând teme precum un al doilea război civil american într-un cadru futurist.

În septembrie 2016, Metzen a ales să se retragă din industrie pentru a se dedica familiei, marcând sfârșitul unei ere prolifice în dezvoltarea jocurilor video. Totuși, pasiunea sa pentru povestire a continuat să se manifeste prin lucrări recente, inclusiv colaborarea la romanele grafice Transformers: Autocracy și Transformers: Monstrosity împreună cu Flint Dille și artistul Livio Ramondelli.

Roluri în jocuri video

Christopher Vincent Metzen a împrumutat vocea sa pentru o gamă largă de personaje în universurile Blizzard, demonstrând o versatilitate remarcabilă. Printre rolurile sale se numără:

  • StarCraft și StarCraft II: Vocea Marine, Battlecruiser, Ghost.
  • Warcraft III: Reign of Chaos și Warcraft III: The Frozen Throne: Thrall, Vol’jin.
  • World of Warcraft și expansiunile sale (The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm, Mists of Pandaria, Warlords of Draenor, Legion, Battle for Azeroth): Thrall, Vol’jin, Orci, Nefarian, Ragnaros, Hakkar the Soulflayer, Varian Wrynn, diverse alte personaje.
  • Hearthstone: Thrall, Diverși minioni.
  • Heroes of the Storm: Thrall, Varian Wrynn, Imperius.
  • Overwatch: Bastion.

Articole din aceeași categorie

Oswald Oberhuber

Oswald Oberhuber

Oswald Oberhuber s-a născut la 1 februarie 1931, în Merano, ...
/
Robert Kalina

Robert Kalina

Robert Kalina, născut pe 29 iunie 1955 în Viena, Austria, ...
/
Friedensreich Hundertwasser

Friedensreich Hundertwasser

Friedensreich Hundertwasser, născut Friedrich Stowasser pe 15 decembrie 1928 în ...
/
Andy Warhol

Andy Warhol

Andy Warhol, născut Andrew Warhola pe 6 august 1928 în ...
/
Bob Kane

Bob Kane

Bob Kane, născut Robert Kahn pe 24 octombrie 1915 și ...
/
Philip Edward Hartman

Philip Edward Hartman

Philip Edward Hartman, născut Hartmann pe 24 septembrie 1948 în ...
/