Bobbie „câinele minune”

Născut în 1921, în statul american Oregon, Bobbie a devenit celebru în anul 1923, după ce a reușit o performanță remarcabilă: călătoria pe jos pe o distanță de aproximativ 4105 km pentru a se întoarce acasă, în orașul Silverton, din statul Oregon, după ce s-a pierdut de familia sa în timpul unei vacanțe în Indiana.

Această călătorie impresionantă nu a fost lipsită de greutăți. Bobbie a trebuit să traverseze câmpii vaste, deșerturi aride și munți înalți, înfruntând asprimea iernii. După șase luni de absență, a reapărut în pragul casei sale, epuizat, murdar și cu labele grav rănite, semne evidente ale peripețiilor prin care a trecut. Revenirea sa a uimit și a inspirat multe persoane, transformându-l peste noapte într-un erou național.

Faima și omagiile

Urmările călătoriei lui Bobbie nu s-au limitat doar la bucuria reîntâlnirii cu familia sa. Povestea sa a fost preluată rapid de mass-media, devenind subiectul multor articole de ziar, cărți și chiar filme, printre care și ”Ripley’s Believe It or Not!” și filmul mut The Call of the West, în care Bobbie și-a interpretat propriul rol. Recunoașterea sa a depășit granițele SUA, primind sute de scrisori și daruri prețioase din întreaga lume, inclusiv un ham și o zgardă încrustate cu bijuterii și chei ale orașelor.

Decesul

La doar șase ani de la naștere, în 1927, Bobbie a trecut în neființă, dar amintirea sa continuă să fie cinstită și astăzi. A fost înmormântat cu onoruri în cimitirul pentru animale al Oregon Humane Society din Portland, unde a primit un ultim omagiu din partea celebrei vedete canine, Rin Tin Tin. Mormântul său, marcat de o căsuță pentru câini roșie și albă și de o piatră funerară vizibilă, rămâne un loc de pelerinaj pentru admiratorii săi.

Omagiul adus lui Bobbie și legătura sa specială cu orașul Silverton continuă să fie evidențiate prin intermediul paradei anuale dedicate animalelor din oraș. În plus, un tablou mural extins ilustrează povestea remarcabilă a lui Bobbie, fiind doar una dintre numeroasele picturi murale care împodobesc pereții orașului.

La sfârșitul anului 2012, recunoștința și admirația comunității pentru Bobbie au condus la inițiativa de a deshuma rămășițele sale pentru a le repatria în Silverton, ca un gest final de comemorare a legăturii sale indestructibile cu orașul natal. Astfel, povestea lui Bobbie „câinele minune” rămâne un simbol etern al loialității și dragostei necondiționate dintre un câine și familia sa, inspirând generații de iubitori de animale.

Din aceeași categorie

Laika

Laika: Pionierul călătoriilor spațiale

Laika, un câine din Uniunea Sovietică, a devenit un simbol ...
/
Max, câinele erou al Armatei Române

Max, câinele erou al Armatei Române

Max, un ciobănesc german născut pe 4 iunie 2009 și ...
/
Câinele loial Hachikō

Câinele loial Hachikō

Hachikō, un câine din rasa Akita Inu, s-a născut pe ...
/
Boji

Boji: Călătorul patruped

Boji este un câine maidanez din Istanbul, Turcia, care a ...
/
Blondi

Blondi: Câinele lui Adolf Hitler

Născută în anul 1941, Blondi a fost un ciobănesc german ...
/
Belka și Strelka

Belka și Strelka

În anii '50, Uniunea Sovietică a inițiat o serie de ...
/